Skip to main content

SCOPE scholen

De Mare maakt deel uit van SCOPE scholengroep, een christelijke scholengroep voor primair en voortgezet onderwijs uit Alphen aan den Rijn.

SCOPE scholengroep is de grootste onderwijsorganisatie in Alphen aan den Rijn en omstreken. Onze scholengroep bestaat uit twaalf basisscholen, een school voor speciaal onderwijs, de christelijke scholengemeenschap Groene Hart met vier vestigingen, de Groene Hart Praktijkschool en de katholieke scholengemeenschap Ashram College met twee vestigingen.

SCOPE scholen zijn scholen met een opdracht. Onze missie: een SCOPE school biedt een aantrekkelijke, inspirerende en uitdagende leeromgeving, waarin leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot waardevolle mensen.

Wij streven ernaar om ieder kind een veilige omgeving te bieden waar het naar volle vermogen kan leren en zich persoonlijk kan ontwikkelen. Uitdaging en plezier in het leren staan voorop.

Bij SCOPE scholengroep werken, verdeeld over de scholen en het bestuurskantoor, zo’n 950 medewerkers. Ruim 650 docenten en leerkrachten geven les aan ongeveer 7.500 leerlingen. Naast de docenten en leerkrachten zijn er nog veel meer mensen direct en indirect met het onderwijs en de zorg voor de leerlingen bezig.