agenda
 • do, 21 01 2021 - za, 30 01 2021 | 

  voorleesdagen

 • do, 21 01 2021 - za, 30 01 2021 | 

  voorleesdagen

 • do, 21 01 2021 - za, 30 01 2021 | 

  voorleesdagen

 • do, 21 01 2021 - za, 30 01 2021 | 

  voorleesdagen

Nieuws

ANWB Streetwise komt op bezoek!!

Het wordt steeds drukker in het verkeer, er zijn stille (elektrische) voertuigen en onze mobiele telefoon zorgt vaak voor afleiding… Ook wij als school voelen ons verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van uw kind. Daarom hebben wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op school te komen. Ze komen op vrijdag 19 oktober naar de Schelfhorst en op 25 november naar de Meteoorlaan.

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool.  Professionele instructeurs komen naar onze school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals een elektroauto, een rijles auto, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours wordt op een aansprekende manier de praktijk zo goed mogelijk nagebootst.

De vier onderdelen zijn:

Voor groep 1 en 2: Toet toet

Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje.

Voor groep 3 en 4: Blik en klik

Een volgende stap in gevaarherkenning. Veilig oversteken, fietsen en het gebruik van een fietshelm, de autogordel en een autostoeltje zijn onderdeel van de interactieve les.

Voor groep 5 en 6: Hallo auto

In en om een stille, elektrische ANWB lesauto leren de kinderen over de remweg, de invloed van reactiesnelheid en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.

Voor groep 7 en 8: Trapvaardig

Gevaarherkenning, afleiding in het verkeer, fietsvaardigheden en fietsbeheersing ter voorbereiding op het fietsen naar de middelbare school.

Wilt u alvast zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link. https://youtu.be/GZMC-xQ8LOg

B@School: Boksen en breakdance in onze school

Onze school vindt het heel belangrijk dat kinderen bewegen en aan sport doen. Graag zetten wij ons in om samen met professionals en ouders kinderen te stimuleren in sportbeoefening.

Vanaf maandag 28 september a.s. starten wij met B@School. Een project van De Vos Danscentrum en Boksschool Teus de Kruyf ondersteund door de Gemeente Alphen aan den Rijn en het Jeugddeelnamefonds.

Macintosh HD:Users:KANTOOR:Documents:Project B@School:DANCEMAS8001 Facebook Template.jpg

De kinderen van de groepen 3/4  t/m 8 (groep 3a dus niet) krijgen in de periode van acht weken 4 lessen boksen en 4 lessen breakdance, die worden gegeven door professionele docenten. De lessen worden op maandagochtend aangeboden voor de kinderen van de locatie Schelfhorst en op vrijdag voor de kinderen van locatie Meteoorlaan. De lessen worden gegeven in de sportzalen van resp. de Havixhorst en Op Maat, zaalschoenen zijn gewenst. De kinderen hoeven niet om te kleden in sportkleding.

Deze lessen zijn voor de kinderen nieuw, maar ook stoer om te doen. Plezier, respect en samenwerking staan centraal tijdens deze uitdagende lessen. Tijdens de laatste les worden er diploma’s uitgereikt en wordt een video-opname gemaakt voor het thuisfront.

De Mare
Schelfhorst 2-4
2402 LG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 435 736
demare@scopescholen.nl

dependance:
Meteoorlaan 1
2402 WC Alpen a/d Rijn
T 0172 - 431 777SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders