agenda
 • wo, 30 09 2020 - vr, 09 10 2020 | 

  kinderboekenweek

 • wo, 30 09 2020 - vr, 09 10 2020 | 

  kinderboekenweek

 • wo, 30 09 2020 - vr, 09 10 2020 | 

  kinderboekenweek

 • wo, 30 09 2020 - vr, 09 10 2020 | 

  kinderboekenweek

Kerst op De Mare

Kerst december 2019  “Samen”

Op school vertellen we het verhaal over de geboorte van Jezus en besteden we aandacht aan het thema “Samen“ Dit doen we o.a. door mee te doen aan een actie van de Voedselbank, door samen geld op te halen voor de Samenloop van Hoop op 19 december (dan staat er in elke klas een spaarpot klaar) en door op de Kerstavond van school een kaart te maken voor een ander.

Voedselbank; In de week van 9-13 dec komt er een krat in alle klassen te staan ten behoeve van de Voedselbank. De kinderen kunnen hierin houdbare producten ( zoals koffiepads, Nasi- of Bami Mix, pannenkoekenmix, douchegel, tandpasta, pindakaas, hagelslag, groenten in blik, houdbare melk…) verzamelen om zo de mensen die bij de voedselbank komen een mooie kerst te geven.

Collecte voor Samenloop voor hoop:

In de klassen komt er op kerstavond een spaarpot te staan. We halen die avond geld op voor de Kankerstichting. In mei gaan we als team van De Mare meelopen tijdens deze    loop in Alphen. Deze loop is een actie voor de kankerstichting.

17 december gaan de kinderen op de locatie Meteoorlaan een kerststukje maken op school. Het is fijn als ze die dag een bakje en versieringen meenemen naar school. Op school krijgen ze oase, een kaarsje en het groen. Als u groen heeft voor de school horen wij dit graag. Kunt u dit dan doorgeven aan de leerkracht?

Donderdagavond 19 december zijn alle kinderen met één ouder/verzorger per gezin welkom op school. U krijgt binnenkort een brief waarin staat op welke locatie, in welke groep u als gezin wordt verwacht en daarbij de tijd.

De eerste groep gezinnen begint om 18.20 uur in het lokaal wat op de brief staat.In de klas zijn er twee activiteiten. Vervolgens gaan deze gezinnen naar buiten. De tweede groep met gezinnen komt om 19.15 uur ook naar school en met elkaar gaan we zingen op het plein. De eerste groep krijgt buiten lekkere warme chocolademelk na afloop van het zingen en de tweede groep gaat naar binnen naar het juiste lokaal wat op de brief staat. Daar gaan ze aan slag met het maken van de kaart en de kerstbingo. Na afloop is er ook voor hen buiten warme chocolademelk.

KERSTKAARTEN

Het is een mooi gebruik om elkaar fijne feestdagen toe te wensen. Soms gebeurt het dat leerlingen met een stapeltje kerstkaarten de klas in komen en een deel van hun klasgenoten een kerstkaart geven. Dit leidt altijd weer tot verdriet bij leerlingen die geen enkele kaart krijgen. Bovendien voelen ouders/verzorgers zich soms verplicht om ook met een stapel kaarten te komen, wat tot een aardige kostenpost kan leiden. Toch een kaartje geven aan vriendjes en vriendinnetjes? Dat is natuurlijk prima, maar graag buiten schooltijd of aan de hele klas.

UITSLAPEN

Vrijdagochtend 20 december is de laatste ochtend voor de kerstvakantie. Natuurlijk gaan de schooldeuren gewoon om 8.20 uur open en zijn alle kinderen welkom.  Omdat de kerstviering ’s avonds wordt gehouden mogen de kinderen ook iets later komen. We verwachten alle leerlingen uiterlijk 9.30 uur op school.

Op deze ochtend zorgt de schoolraad weer voor een heerlijke verse oliebol en limonade om de kerstvakantie in te luiden.

Om 12.00 uur begint de kerstvakantie voor groep 1 t/m 8!

De Mare
Schelfhorst 2-4
2402 LG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 435 736
demare@scopescholen.nl

dependance:
Meteoorlaan 1
2402 WC Alpen a/d Rijn
T 0172 - 431 777SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders