agenda
 • za, 20 07 2019 - zo, 01 09 2019 | 

  Zomervakantie

 • za, 20 07 2019 - zo, 01 09 2019 | 

  Zomervakantie

 • za, 20 07 2019 - zo, 01 09 2019 | 

  Zomervakantie

 • za, 20 07 2019 - zo, 01 09 2019 | 

  Zomervakantie

Jubileumjaar

Komend schooljaar bestaat PCB De Mare 25 jaar. Reden om dat te gaan vieren met elkaar. 

Op 25, 26 en 27 september 2019 willen we 3 dagen feesten met elkaar.

Op woensdag 25 september openen we het feest op beide locaties met een jubileumlied op de pleinen.

De rest van de ochtend zullen er op beide locaties allemaal workshops gegeven gaan worden waar de kinderen op in kunnen schrijven. 

Voor deze ochtend zoeken wij natuurlijk hulp. Er hangen lijsten bij de klassen waar op ingetekend kan worden. Mocht u een idee voor een workshop hebben, schroom dan niet om dit bij de leerkracht aan te geven!

Donderdag hebben we een circus uitgenodigd. De ochtend zal er met alle klassen geoefend worden om die middag een mooie voorstelling neer te gaan zetten. 

De voorstellingen worden bij de Schelfhorst opgevoerd en alle ouders zijn van harte welkom om deze voorstelling te komen bekijken. 

Vrijdag is de grote finale.

Om 12.00 uur is de grote happening. Er zullen allerlei activiteiten te doen zijn, er komt een veiling en een fancy fair. 

De onderbouw heeft dus een langere schooldag. Voor de andere groepen hanteren we deze dag een continurooster. 

Voor de fancy fair zijn we op zoek naar materialen om te verkopen. We denken dan aan boeken, legpuzzels, spelletjes etc. Na de vakantie willen we deze gaan inzamelen om daarmee wat geld te verdienen. 

De veiling zal gevuld worden met diensten die ingebracht worden door de leerkrachten, of ouders. Zo hebben we een leerkracht die fantastisch appeltaart kan bakken. Misschien dat een leerkracht een avond wil oppassen, of een ontbijt verzorgen. Degene met het hoogste bod mag op het door hen gewenste moment de appeltaart opvragen, het ontbijt laten komen of de oppas inzetten.

Heeft u zelf iets wat u graag zou willen aanbieden, dan horen we dat graag. 

Bent u sportmasseur, hondenuitlater of heel goed in het maken van een verjaardag traktatie. Bied het aan op school en we veilen ook uw item. 

Al het geld wat we hiermee ophalen komt ten goede aan de school! 

Dit feest zal rond de vestiging op de Schelfhorst worden gehouden, omdat de ruimte daar groot genoeg is om alle kinderen en alle andere belangstellenden te kunnen bergen. 

Maar ook voor deze dag is er heel veel hulp nodig. Ten eerste al voor het opbouwen van alles. En vervolgens moeten alle activiteiten begeleid worden. Maar ook bij het opruimen maakt vele handen licht werk.

Voorafgaand aan het feest gaan we meedoen aan een actie waarmee we een deel van de kosten willen opvangen. Bakkerij Visser bestaat 100 jaar en wil scholen sponsoren door gratis broodjes te bakken die we mogen verkopen op school. De voltallige opbrengst komt ten goede aan de school. Na de zomervakantie starten we met deze actie. Als voorbereiding daarop worden er nu in alle klassen variaties bedacht voor een broodje. 

Het leukste en lekkerste idee zal door bakker Visser worden gemaakt en is het broodje dat verkocht zal gaan worden. 

Heeft u tijd en zin om te helpen op de feestdagen, geef dit dan aan bij de leerkracht. Heeft u een goed idee voor een workshop, ook die zijn welkom.

We gaan er in ieder geval een spektakel van proberen te maken met elkaar!
nieuws

De Mare
Schelfhorst 2-4
2402 LG Alphen a/d Rijn
T 0172 - 435 736
demare@scopescholen.nl

dependance:
Meteoorlaan 1
2402 WC Alpen a/d Rijn
T 0172 - 431 777SCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders